Posted in:

Wiener Naschmarkt

En kulinarisk og kulturell verdensreise

© by Ana Lucia Marcos

Wiens største urbane marked har eksistert siden 1786. Fra mandag til lørdag er dette det perfekte stedet, ikke bare for å få deg noe å spise eller å handle, men også for å fordype seg i Wiener kulturen.

Mye av det du finner her er varer som oftest ikke er finnes i vanlige supermarkeder. De rundt 170 salgsbodene og butikkene på Naschmarkt driver handle under mottoet “Det som du ikke finner på Naschmarkt, har du ikke bruk for”, utvalget er derfor stort. På kvelden når salgsbodene stenger fordvandler deler av Naschmarkt seg til en slags restaurantgate.

Globalt utvalg

Japanske buffeer, italienske grillede spesialiteter, fersk fisk og sjømat, klassiske wienerretter kjemper om plassen med fantastiske grønne druer fra vinmarkene rundt Wien, skarpe reddiker og blodrøde persiske granatepler. Når man er i Wien for 2-3 dager og bor på hotell, er ferske matvarer sikkert ikke på handlelista. Du besøker heller Wiens mest kjente marked for å oppleve stemningen og få et lite inntrykk av livet i Wien. Dette er ikke noe turistfelle, men en del av det å bo i Wien. Naschmarkt i Wien har noe av atmosfæren fra orientalske basarer og en spasertur på Naschmarkt er som en kulinarisk og kulturell reise rundt i verden. Selv om du bare er turist i Wien for noen dager og ikke trenger å handle mat så er markedet som syder av aktivitet, særlig på sommerkvelder er det et herlig sted å menge seg med lokalbefolkningen. I tillegg til salgsbodene finner du mange ulike spisesteder på Naschmarkt.

Klikk på bildene for å se dem større >>

Wine and dine

Når mørket senker seg begynner denne delen av Naschmarkt virkelig å våkne til liv. Det er bare og rusle gjennom og se hva som faller best i smak. Det er mange måter å markedsføre en restaurant på, men på Naschmarkt satser man på at duften av stekt kjøtt, dampet fisk og krydder skal trekke spisegjestene. Utvalget er variert og godt. Det kan virke litt “syden” med plakater med bilder og priser utenfor noen av restaurantene, men både velfylte bord og den lokale Wiener dialekten tyder på at det langt fra er en turistfelle. Ettersom flere og flere spisesteder har kommet til på Naschmarkt, og gjort stedet til en liten “restaurantgate”, har det også trukket til seg flere i gatene rundt. Både på Linke og Rechte Wienzeile, på hver side av Naschmarkt har det dukket opp flere restauranter.

Komme seg dit

Det er enkelt å komme seg hit. Naschmarkt befinner seg midt i mellom t-banestasjonene (U-Bahn) Kettenbrückengasse (U4) og Karlsplatz (U1, U2, U4). I tillegg stopper buss A59 rett ved på Rechte Wienzeile. Du er bare 5-minutters gange unna Opernring og gamlebyen (Altstadt).

Åpningstider:

De enkelte etablissementene kan ha avvikende åpningstider, men i hovedsak holder de åpent til følgende tider;

Handel: Mandag til fredag 06:00 – 19:30 og lørdag 06:00 – 18:00

Gastronomi: Mandag til lørdag mellom 06:00 – 23:00

På nettet: www.wienernaschmarkt.eu

Annonse

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.