Posted in:

Fleischlaibchen

Panerte karbonader

© by Susanne Weisz

Østerrikerne liker panert mat, som blant annet wienerschnitzel. Til og med karbonader får et lite lag brødrasp, i tillegg til litt ekstra krydder, og blir til fleischlaibchen!

Den største forskjellen på en østerriksk fleischlaibchen og en norsk karbonade, er krydderet og at man i Østerrike panerer kjøttet. Tradisjonelt blir disse karbonadene laget av blandingskjøttdeig (50/50 svine- og oksekjøtt).

Ingredienser

½ kg kjøttdeig (gjerne 50 % storfe og 50 % svin)
1 rundstykke eller 2 skiver loff
½ liten løk
1 hvitløksfedd
1 egg
1 ts merian
Salt og pepper

3 ss hvetemel

Brødrasp til panering

Olje til steking

Fremgangsmåte

Bløt rundstykket eller loffskivene i litt vann i en stor nok bolle. Etter 10 minutter trykkes overflødig vann ut og helles av.

Finhakk løk og hvitløk.

Ha alle ingrediensene, bortsett fra melet, i bollen og arbeid alt godt sammen. Til slutt tilsetter du litt mel.

Ved hjelp en stor skje former du runde kuler i den ene håndflaten din, som deretter trykkes flate, ca. 2,5 cm høye. Størrelsen skal være omtrent som en karbonade, men litt tykkere.

Brødraspen heller du på en tallerken, som du vender fleischlaibchen i, slik at de får en fin panering.

Deretter steker du de i godt med rapsolje, middels varme og 3 – 4 min. på hver side.

Legg de etterpå på kjøkkenpapir et par minutter, slik at overflødig olje blir trukket opp av papiret.

I Østerrike serveres fleischlaibchen gjerne med «stekte knuste poteter», potetsalat og grønn bladsalat.

Stekte knuste poteter lager man ved at man koker potetene på vanlig måte. Deretter skrelles og knuses de, før de stekes med salt, pepper og litt smør i en panne.

ANNONSE

ANNONSER

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.