Posted in:

Sjokorullekake med kastanjefyll

Maroniroulade

© by Arnold Weisz

En fyldig og aromatisk sjokorullekake med kastanjefyll som er enkel å lage. Kastanjer, eller maroni som de kalles i Østerrike, er populære både som snacks og som kakefyll.

Opprinnelig kommer kastanjen fra Lilleasia. Navnet maroni fikk den hjerteformede frukten antageligvis på 1500-tallet i Frankrike (det franske ordet «marron» betyr brun). I lang tid ble kastanjer malt til mel på grunn av det høye stivelsesinnholdet og brukt i brødbaking. I dag har maroni blitt en populær ingrediens utenfor Wien. Hver høst og vinter beriker «maronibrateren» bybildet i Wien og frister mange en frossen forbipasserende med den velduftende delikatessen. Varme ristede kastanjer (maroni) som du får kjøpt i kremmerhus. Du får kjøpt varme maroni på markeder og på torg.

I Østerrike bruker man også kastanjer i matlaging, og de egner seg spesielt godt til kakefyll. Vi har laget en deilig sjokorullekake med kastanjefyll.

Ingredienser for en kake til 6-8 personer:

Rullekake:
5 egg
100 g melis
100 g malte valnøtter
100 g kokesjokolade

Fyll:
400 g kokte, finmalte kastanjer
litt sukker og rom etter smak
50 g mykt smør

Topping:
1/4 l kremfløte
Revet sjokolade

Fremgangsmåte:

Skill eggene, og pisk plommene sammen med melisen. Tilsett smeltet sjokolade og nøttene. Vend inn de stivpiskede eggehvitene til slutt. Hell røren i en rektangulær form (ca. 30 x 40 cm), kledd med bakepapir og stek kaken på 180 °C i 10 – 12 min.

Hvelv den på ett glasshåndkle og la formen ligge over, mens kaken avkjøles litt.

Rør sammen ingrediensene til fyllet og fordel det på den ennå varme kaken. Rull den sammen, og avkjøl.

Den avkjølte sjokorullekaken pyntes med stivpisket krem og raspet sjokolade.


Annonse
Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.