Posted in:

Linsesalat med paprika og gresskarfrøolje

© by Arnold Weisz

Linsesalat passer utmerket til både grillet eller stekt kjøtt og fisk. Dessuten kan den bli en del av et vegetarmåltid.

Linser har vært kjent helt fra steinalderen. Det finnes mange sorter linser. Størrelse og farge, alt fra grønne, gule og brune til røde. Linser er svært næringsrik mat og er rike på mineraler, protein og fiber. I Wien kunne man finne linsesalat på menyen til ølhusene allerede på 1700-tallet. Linsesalat dukker fortsatt opp i utallige varianter på menyer rundt om i Østerrike. Denne varianten har fått et hint av Steiermark, som er kjent for sin gresskarfrøolje (Kürbiskernöl).

Ingredienser

250 g linser*
2-3 små rød, grønn eller gul paprika
1 liten løk
4 ss epleeddik
2 ss Kürbiskernöl (Gresskarfrøolje)
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Du behøver vanligvis ikke å bløtlegge linser før koking, men ved å bløtlegge dem 3 timers tid, reduseres koketiden noe. Kok linsene i vann eller kraft. Beregne dobbelt så mye vann som linser.

Start med å bløte linsene i vann i noen timer. Ha deretter linsene i en kasserolle med vann som dekker de helt og kok til de er myke. Det tar vanligvis 30 minutter. Sil deretter vannet av de kokte linsene og skyll dem raskt med kaldt vann. De bør ikke bli helt kalde.

Mariner de varme linsene med salt og eddik og la det hele avkjøles. Gjør linsesalaten ferdig med å hakke løk og kutte paprika i terninger. Bland løk og paprika med linsene og tilsett litt gresskarfrøolje (Kürbiskernöl). Denne oljen har en utpreget nøtteaktig smak og smak derfor til linsene med litt ad gangen, inntil du er fornøyd. Krydre til slutt med salt og pepper.

* Du kan selvfølgelig også bruke linser på boks, men best resultat blir det med linser du koker selv.

ANNONSER

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.