Posted in:

Kaspressknödel

© by Arnold Weisz

Kaspressknödel er en klassiker fra østerriksk husmannskost. Denne smakfulle enkle retten er basert på vanlig knödel som du tilsetter ost, og deretter steker.

Kaspressknödel er husmannskost fra det vestlige Østerrike (SalzburgerLand, Tirol og Vorarlberg). Det finnes det en rekke ulike varianter, men grunnoppskriften er den samme. Forskjellen på kaspressknödel og vanlig knödel (semmelknödel) er at førstnevnte stekes i panne, mens sistnevnte kokes i vann. Ofte serveres Kaspressknödel i en klar suppe, eller som egen hovedrett. Kaspressknödel er som navnet antyder en knödel, men hvor man også har tilsatt ost (kas – käse).

Ingredienser:

300 g 2-3 dager gammelt hvitt brød eller fine rundstykker
150 g revet ost (f.eks. gouda)
4 egg
1 dl H-melk
50 g smør / stekemargarin
1 løk
Majoran
Persille
Salt og pepper

Brødet kuttes i små terninger på 1 cm. Løken finhakkes og freses lett i smøret. La løken avkjøle seg litt og ha i en stor bolle. Deretter tilsettes brødbitene, ost, egg, mel og krydderet. Alt blandes godt sammen for hånd. Form deretter runde knödler i hånden, som deretter trykkes litt flate (nesten som karbonader). Stek knödelen på begge sider i panne. Bruk middels varme og snu dem gjerne flere ganger, slik at du ikke svir dem. De skal bli gyllenbrune og gjennomstekt. Server med en blandet salat og rømme.

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.